Utrikesministeriets tema på Educa-mässan är det aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska läget

Utrikesministeriet deltar i Educa-mässan i Helsingfors mässcentrum den 26–27 januari. Under fredagens paneldiskussion diskuterar utrikesminister Elina Valtonen det aktuella utrikespolitiska läget med ordföranden för Finlands FN-ungdom Karoliina Vaakanainen. I montern 6n50 delar ministeriet ut avgiftsfria publikationer som handlar om utbildning om globala frågor och utvecklingspolitik.

Educa-mässan som är Nordens ledande mässa inom undervisning och pedagogik ordnas i Helsingfors mässcentrum den 26–27 januari. Utrikesministeriet ordnar en paneldiskussion under rubriken Internationell ordning på prov – Finlands ställning i en tid av stormaktskamp och konflikter.

Utrikesminister Elina Valtonen och ordföranden för Finlands FN-ungdom 2023 och gruppen De ungas Agenda 2030 Karoliina Vaakanainen diskuterar det aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska läget. Diskussionen som leds av journalisten Tommy Fränti hålls på Tahto-scenen fredagen den 26 januari kl. 16. Diskussionen hålls på finska.

Ministeriets monter ligger på adressen 6n50. I vår monter delar vi ut material med motiv från de globala målen, bland annat Lärarens handbok och Agenda 2030-affischer. Vi har fått en ny upplaga av broschyren Nato i korthet och publikationer med EU-tema som vi också delar ut. 

På Mässan får du också bekanta dig med det nya webbspelet om utbildning om globala frågor som riktar sig till gymnasieelever(Länk till en annan webbplats.). Spelet tar gymnasieeleverna ut på ett äventyr där de lär sig om hållbar utveckling och Finlands utvecklingssamarbete på ett roligt och interaktivt sätt.

Kom med och lyssna på paneldiskussionen, träffa utrikesministeriets experter och höra mera om de utvecklingspolitiska och utrikes- och säkerhetspolitiska frågorna. Vi ses på mässan!

Du kan registrera dig som mässbesökare helt gratis.