Merikasarmi, PL 176, 00023 Valtioneuvosto
puh: 0295 350 000
Kaikki yhteystiedot | Saapumisohjeet
Matkustustiedotteet, 11.12.2015

Israel ja Palestiinalaisalue: matkustustiedote

Israel/Palestiinalaisalue: Levotonta ja väkivallantekoja Itä-Jerusalemissa, Länsirannalla. Yksittäisiä väkivallantekoja Israelissa. Vältä matkaa Gazaan. 

Suomen suurlähetystö
Tel Aviv

(voimassa kunnes toisin ilmoitetaan)

Levottomuutta ja väkivallantekoja Itä-Jerusalemissa ja muualla Länsirannalla. Yksittäisiä väkivallantekoja esiintyy myös Israelissa. Kehotetaan noudattamaan varovaisuutta. Matkustamista Gazaan tulee välttää. Israelissa terrori- ja raketti-iskujen riski. 

***
Noudata varovaisuutta Itä-Jerusalemissa ja muualla Länsirannalla sekä Israelissa ja Gazaan matkustamista tulee ehdottomasti välttää.

Israelissa ja Palestiinalaisalueella terrori-iskujen riski. Levottomuutta ja yksittäisiä väkivallantekoja esiintyy etenkin Itä-Jerusalemissa ja muualla Länsirannalla. Alueella raketti-iskujen riski.

Israelin ja Gazan välisen rajan läheisyydessä sijaitseville alueille ja kaupunkeihin tehtiin kesän 2014 aikana useita raketti-iskuja. Alueella on voimassa elokuun lopulla 2014 alkanut tulitauko. Matkustamista Gazaan tulee ehdottomasti välttää ja noin 40 kilometrin säteellä Gazasta sijaitsevalle alueelle ei suositella matkustamista, ellei se ole välttämätöntä. Varovaisuutta on noudatettava myös Libanonin ja Syyrian raja-alueilla. 

Israelissa on kiinnitettävä erityistä huomiota väestönsuojelu- ja viranomaisohjeisiin.

Turvallisuustilanne Israelissa ja Palestiinalaisalueella voi muuttua nopeastikin.

Tutustu paikallisviranomaisten varautumisohjeisiin:

  • Home Front Command (http://www.oref.org.il/894-en/Pakar.aspx)
  • Seuraa paikallisviranomaisten väestösuojeluvaroituksia ja väestösuojeluohjeita
  • Seuraa myös paikallisia tiedotusvälineitä.

Suurlähetystö suosittelee, että Israelissa ja Palestiinalaisalueella asuvat ja matkailevat Suomen kansalaiset ilmoittavat henkilötietonsa matkustusilmoitus.fi–palvelun kautta.

Palestiinalaisalue on Israelin armeijan kontrolloima ja kulku Länsirannalla tapahtuu Israelin tarkastuspisteiden kautta. Itä-Jerusalemissa ja Jerusalemin vanhassa kaupungissa matkustettaessa tulee noudattaa varovaisuutta. Myös muualla Länsirannalla tulee noudattaa varovaisuutta, sillä tilanteet voivat muuttua nopeasti. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa liikuttaessa Länsirannan (ml. Itä-Jerusalem) siirtokuntien ja pakolaisleirien läheisyydessä. Israelin siirtokuntalaisten väkivaltaiset mielenosoitukset Länsirannalla ovat lisääntyneet ja toimet voivat kohdistua myös ulkomaalaisiin.

Israelissa on terrori-iskujen riski ja tilanne voi muuttua nopeastikin. Ulkomaalaiset eivät ole harkitusti terrorismin kohteena, mutta välillisesti uhka kohdistuu myös heihin. Kivien ja polttopullojen heittely, puukotukset sekä mm. autolla väkijoukkoon ajamalla tehdyt iskut ovat mahdollisia ja voivat kohdistua myös sivullisiin. Suositellaan välttämään raja-alueita. Tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan on syytä välttää myös julkisia kulkuneuvoja, väenkokoontumispaikkoja, mielenosoituksia tai muita massatapahtumia etenkin, jos niissä ei ole valvottua sisäänkäyntiä. Turvatoimet Israelissa virallisluonteisten tapahtumien (vierailut, urheilu- ja kulttuuritapahtumat) yhteydessä ovat maailman huippuluokkaa.

Israelin ja Syyrian, Israelin ja Libanonin sekä Israelin ja Egyptin välisen rajan läheisyydessä, raja-asemilla sekä Egyptin puolella vierailtaessa on tarpeen noudattaa erityistä varovaisuutta sekä paikallisviranomaisten ohjeita.

Sekaväestöisissä juutalaisten ja arabien asuttamissa kaupungeissa ja asutuskeskuksissa on syytä noudattaa varovaisuutta ja kunnioittaa paikallista tapakulttuuria. Israelin arabien ja juutalaisten välisten jännitteiden kärjistyminen on mahdollista erityisesti uskonnollisten juhlapyhien aikaan.

Kaksoiskansalaisia, joilla on sekä palestiinalaishallinnon että jonkun muun valtion myöntämä passi, kohdellaan Israelin taholta palestiinalaisina ja liikkuminen saattaa olla vaikeaa.

Israelin viranomaisilla on käytössä ns. Palestinian Authority Only -maahantuloleima Allenby Bridgen (King Hussein Bridge) raja-asemalla Jordaniasta Palestiinalaisalueelle saapuville matkustajille. Tämä leima on saatettu antaa maahan saavuttaessa tavanomaisen maahantuloleiman sijaan, mikäli (ulkomainen) matkustaja on kertonut matkustavansa palestiinalaisalueelle tai mikäli hänellä on ollut perheenjäseniä Palestiinalaisalueella. Leiman saaminen on käytännössä tarkoittanut, ettei henkilö ole voinut palata takaisin lähtömaahansa esim. Tel Avivin Ben Gurionin lentokentän kautta eikä matkustaminen Israelin sisällä ole ollut sallittua. Tällaisessa tapauksessa leiman saanut henkilö ei ole päässyt myöskään Jerusalemiin.

Israelin viranomaiset ovat ilmoittaneet seuraavaa:

  • mikäli maahan saapuva henkilö ilmoittaa maahan saapuessaan matkustavansa ainoastaan Palestiinalaisalueelle, hän saa passiinsa Palestinian Authority Only -leiman
  • mikäli maahan saapuva henkilö ilmoittaa maahan saapuessaan matkustavansa sekä Israeliin että Palestiinalaisalueelle, hän saa passiinsa tavallisen maahantuloleiman. Tässä tapauksessa rajamuodollisuudet ja turvatarkastukset saattavat Israelin ilmoituksen mukaan kestää pidempään kuin pelkästään Palestiinalaisalueille matkustettaessa.

Tätä leimauskäytäntöä sovelletaan ainoastaan Allenby Bridgen raja-asemalla. Muilla raja-asemilla käytössä on tavallinen (joka paikkaan oikeuttava) maahantuloleima tai Electronic Gate Pass -lipuke.

Turvallisuustilanne

Palestiinalaisalue

Gazaan matkustamista tulee ehdottomasti välttää. Israel kontrolloi Gazan rajanylityspaikkoja. Gazan puolella on pitkin koko Israelin vastaista rajaa Israelin armeijan valvoma niin kutsuttu turvavyöhyke, joka on erityisen riskialtista aluetta. Egypti avasi 28.5.2011 Egyptin ja Gazan välisen rajan Rafahissa henkilöliikenteelle. Egyptin sisäpoliittisesta tilanteesta johtuen rajapisteen aukioloissa on kuitenkin viime aikoina ollut paljon katkoksia. Gazan infrastruktuuri on Israelin sotilasoperaation jäljiltä paikoin pahoin vaurioitunut, muun muassa Pohjois-Gazan alueella. Erityisen riskin aiheuttavat myös mahdolliset räjähtämättömät ammukset. Ulkomaalaisten kidnappausriski on edelleen olemassa. Sähkön ja veden jakelussa on katkoja.

Suomella ei ole Gazassa edustusta. Hätätilanteissa tulee olla yhteydessä Suomen suurlähetystöön Tel Avivissa. Suurlähetystön mahdollisuudet avustamiseen Gazassa ovat kuitenkin erittäin rajatut, etenkin mikäli rajanylityspisteet suljetaan kokonaan.

Kulku Länsirannalle on Israelin viranomaisten kontrolloimaa ja liikkuminen tapahtuu Israelin armeijan tarkastuspisteiden kautta. Kaikki liikkuminen tulisi ajoittaa valoisaan vuorokauden aikaan. Palestiinalaisalueella henkilöllisyyspaperit on pidettävä aina mukana.

Länsirannalla matkustettaessa tulee noudattaa varovaisuutta. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa Israelin tarkastuspisteiden läheisyydessä, liikuttaessa Länsirannalla Jeninin, Nablusin ja Hebronin alueella sekä siirtokuntien ja pakolaisleirien läheisyydessä. Liikkumista Hebronin vanhassa kaupungissa tulee ehdottomasti välttää. Matkustamista Palestiinalaisalueelle rakennettuihin laittomiin siirtokuntiin tulee turvallisuussyistä välttää.

Länsirannalla ja Itä-Jerusalemissa tulee kaikkia mielenosoituksia välttää. Muun muassa Bil'inin, Ni’linin ja Nabi Salehin kylissä on perjantaisin mielenosoituksia niin sanotun turva-aidan reittiä vastaan. Nämä mielenosoitukset johtavat usein väkivaltaisiin yhteenottoihin Israelin armeijan ja mielenosoittajien välillä. Näihin mielenosoituksiin osallistuminen on hyvin vaarallista.

Jerusalem

Jerusalemissa esiintyy levottomuuksia, alueella myös raketti-iskujen riski. Kiinnitä erityistä huomiota väestönsuojelu- ja viranomaisohjeisiin.

Itä-Jerusalemin alueella, mukaan lukien vanhakaupunki, on poliittisen tilanteen johdosta ajoittain hyvin levotonta. Levottomuuksien väkivaltaisen kärjistymisen riski on olemassa ja se voi johtaa vaaratilanteisiin. Itä-Jerusalemissa (mukaan lukien vanhakaupunki) liikuttaessa tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Juhlapyhien aikana sekä perjantaisin Jerusalemin vanhaan kaupunkiin menoa on syytä harkita. Esimerkiksi vanhassa kaupungissa sijaitsevien Al-Aqsan moskeijan ja Länsimuurin (Itkumurin) alueilla vierailevien on syytä noudattaa tavanomaista suurempaa varovaisuutta ja varautua perusteellisiin turvatarkastuksiin. Liikkumista Öljymäellä sekä vanhassa kaupungissa tulee välttää pimeällä. Alueella on esiintynyt taskuvarkauksia ja ajoittain turisteihinkin kohdistunutta väkivaltaa.

Länsi-Jerusalemissa on terrori- ja raketti-iskujen riski. Oleskelua vilkasliikenteisillä paikoilla varsinkin Länsi-Jerusalemin keskustassa ja kauppatoreilla tulisi välittää. Julkisen liikenteen käyttöä ja Itä- ja Länsi-Jerusalemin läpi kulkevan Light Railin käyttöä tulisi välttää mahdollisuuksien mukaan. On tärkeää seurata ja noudattaa paikallisten viranomaisten turvamääräyksiä. Ääriortodoksisten asuinalueilla (erityisesti Mea Shearim) on esiintynyt vihamielistä suhtautumista turisteihin, etenkin sapattina.

Jerusalemissa liikuttaessa on yleisesti syytä noudattaa hillittyä pukeutumistapaa.

Eilat

Turistikohde Eilatissa turvallisuustilanne on ollut yleisesti ottaen hyvä itse kaupungissa, mutta raketti- ja muiden iskujen mahdollisuus on olemassa. 

Israelin ja Egyptin rajan läheisyydessä, raja-asemilla sekä Egyptin puolella vierailtaessa on tarpeen noudattaa erityistä varovaisuutta ja varautua myös tavallista perusteellisempiin turvatarkastuksiin sekä turvallisuustilanteesta johtuviin mahdollisiin matkustusviivästyksiin. Teiden turvallisuustilanteen suhteen tulee noudattaa paikallisviranomaisten ohjeita, muun muassa teiden aukiolojen suhteen.

Israel on kehottanut omia kansalaisiaan välttämään matkustamista raja-alueilla ja Egyptin puolella Siinailla.

Yleisohjeet

Mikäli Israeliin matkustava kuuluu johonkin seuraavista ryhmistä, on hänen ennen matkaansa oltava yhteydessä joko Israelin sisäministeriöön tai Israelin suurlähetystöön Helsingissä ja tarkistettava tilanteensa mahdollisen maahantuloluvan saamiseksi:

  • henkilöt, jotka ovat syntyneet Palestiinalaisalueella, nykyisestä kansalaisuudestaan riippumatta
  • henkilöt, jotka on joskus karkotettu Israelista
  • henkilöt, jotka ovat oleskelleet maassa laittomasti (esimerkiksi viisumivapausajan ylityttyä)
  • henkilöt, jotka on joskus käännytetty Israeliin saapuessa

Lisätietoja Israelin maahantuloluvista: Israelin suurlähetystö Suomessa.

Israel on tiukentanut suhtautumistaan ulkomaalaisten, myös EU-kansalaisten pääsyyn ja oleskeluun Palestiinalaisalueilla.

Luvan hankkimatta jättäminen saattaa johtaa maahantulon estämiseen ja henkilön käännyttämiseen. Tällöin henkilö palautetaan seuraavalla saman lentoyhtiön lennolla kotimaahansa.

Lisäksi Israeliin saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa sekä Palestiinalaisalueella liikuttaessa on syytä varautua henkilöön ja matkatavaroihin kohdistuviin, toisinaan hyvinkin perinpohjaisiin tarkastuksiin. Matkustettaessa Palestiinalaisalueella liikkumista voivat huomattavasti hidastaa ja hankaloittaa Israelin asettamat tarkastuspisteet ja niin sanottu turva-aita.

Israelissa suoritetaan turvatarkastuksia paljon ja kaikkialla. Passin on aina syytä olla mukana. Maahan saavuttaessa ja maasta lähdettäessä erityiset turvatarkastajat esittävät matkustajille kysymyksiä. Pidempien kuulustelujen välttämiseksi sekä tarkastuksiin että tarkastajiin on syytä suhtautua asiallisesti ja vastata esitettyihin kysymyksiin. Matkatavarat saatetaan tutkia. Kauppakeskusten, supermarkettien, ravintoloiden, pankkien yms. ovella laukkujen sisältö tarkastetaan. Turvatarkastuksilla estetään mahdollisia terroritekoja. Tarkastukset ovat matkailijankin edun mukaisia.

Tarvittavat asiakirjat

Israeliin saapuvalla Suomen kansalaisella tulee olla voimassaoleva passi, paluulippu sekä maassa oleskeluun riittävät varat. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Israeliin lyhytkestoisille matkoille (viisumivapaus ei koske muukalaispassin haltijoita). Viisumivapaus koskee vain lomamatkoja ja vastaavia korkeintaan 3 kk pituisia vierailuja. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta maasta poistumispäivän jälkeen.

Israelissa on osalla rajanylityspisteistä käytössä entisen passiin laitettavan maahantuloleiman sijaan irrallinen niin sanottu elektroninen lipuke (Electronic Gate Pass). Lipuke ei ole vielä käytössä kaikilla rajapisteillä. Mikäli passin maahantuloleiman sijasta matkaaja saa lipukkeen, tulee se säilyttää koko matkan ajan. Kyseinen lipuke toimii todisteena maahan saapumisesta ja siitä käy ilmi matkustajan henkilötiedot, maahan saapumispäivä sekä maassa oleskeluoikeuden pituus.

Tärkeää huomioitavaa matkaajalle: maahan pääsystä ja oleskelun pituudesta päättää aina Israelin rajaviranomainen. Mikäli passi kuitenkin vielä jollain rajapisteellä leimataan ja samalla passilla on tarkoitus vastaisuudessa matkustaa arabimaihin, Egyptiä ja Jordaniaa lukuun ottamatta, on maahantulovirkailijalta syytä pyytää, ettei leimaa passia Israelin leimalla rajatarkastuksessa. Asiasta tulee huomauttaa virkailijalle ennen asiakirjojen luovuttamista.

Lisätietoa maahantuloon liittyvistä asioista löytyy Israelin Turistiministeriön verkkosivuilta.

Israel vaatii kaksoiskansalaisiltaan (Suomi/Israel, Suomi/Palestiinalaisalue) Israelin/Palestiinalaishallinnon passin maahan tultaessa ja maasta poistuttaessa. Tämä sääntö on ehdoton.

Palestiinalaisalueella matkustettaessa mukana tulee ehdottomasti olla passi.

Muista matkavakuutus! Tarkista myös, vaatiiko vakuutusyhtiösi laajennetun vakuutusturvan Israeliin ja/tai Palestiinalaisalueille matkustettaessa. 

Rikollisuus

Rikollisuutta ei Israelissa ole sen enempää kuin länsimaissa yleensä. Normaalia varovaisuutta on viisasta noudattaa varsinkin pimeän aikaan. Peukalokyydillä matkustaminen ei ole turvallista. Turistikohteissa on taskuvarkaita sekä turisteilta rahaa kärttäviä erilaisten palvelujen tarjoajia. Jo turvallisuustilanteenkin takia on hyvä pysyä aina omien laukkujen läheisyydessä. Turvatoimien tehostaminen on osaltaan vähentänyt muuta rikollisuutta.

Tärkeimmistä asiapapereista kuten passista, luottokorteista ja lentolipuista on hyvä ottaa kopiot ja säilyttää erillään alkuperäisistä tai skannattuna sähköisesti saatavana. Mikäli passi katoaa tai varastetaan, siitä tulee tehdä välittömästi ilmoitus paikalliselle poliisille.

Palestiinalaisalueella ulkomaisiin kohdistuva rikollisuus on erittäin vähäistä. Normaalia varovaisuutta on viisasta noudattaa varsinkin pimeän aikaan.

Liikenne

Liikenneväylät ja niihin liittyvä infrastruktuuri on modernia ja hyväkuntoista. Liikennekulttuuri eroaa suomalaisesta. Liikennetiheys on suuri, ajonopeudet korkeita, ajotyyli toisinaan aggressiivinen ja liikennesääntöihin suhtaudutaan suurpiirteisesti. Liikenteessä tuleekin noudattaa erityistä tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta. Juutalaisen juhlapyhän Jom Kippurin aikana (syys-lokakuussa) autolla ajo on kiellettyä ja maa tyhjeneekin moottoriliikenteestä täysin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden vallatessa ajoradat.

Palestiinalaisalueella liikennekulttuuri eroaa suuresti suomalaisesta ja liikennesäännöistä ei usein välitetä. Ajotyyli on aggressiivista. Autojonot Israelin viranomaisten tarkastuspisteillä ovat usein pitkiä. Tiehidasteet ovat usein ilman merkintää. Tieinfrastruktuuri on osittain myös heikkoa erityisesti pienemmissä palestiinalaiskylissä. Toisaalta Israelin rakentamat siirtokuntatiet Länsirannalla ovat moderneja ja valaistuja. Palestiinalaisrekisterikilvillä niihin ei kuitenkaan pääse ilman erillistä lupaa.

Terveydenhoito

Kaikenkattava matkustajavakuutus on välttämätön. Kotiuttamista edellyttävät sairas- ja kuolemantapaukset ovat kalliita ja vaikeita järjestää ilman yksityistä matkustajavakuutusta. Paikallinen terveydenhuolto on kallista ja etenkin sairaalamaksut hyvin korkeita. Huom! Tarkista ennen matkaa, mitä matkavakuutuksesi kattaa, mukaan lukien alueellinen kattavuus.

Kohdemaahan tarvittavat rokotukset on syytä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Matkailijan terveysoppaasta löytyy hyvää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveydenhoitoon liittyvistä asioista

Tilannetietoja mahdollisista tartuntataudeista ja epidemioista löytyy seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:

Matkailijalle suositellaan huolellisen hygienian noudattamista hengitystieinfektioiden estämiseksi.

Hyvä tietää

Työnteko

Työnteko Israelissa ilman työlupaa on laitonta. Laittomasta työnteosta kiinnijäänyt pidätetään ja saatetaan karkottaa. Karkotusprosessi voi viedä viikkoja. Sen ajan asianomaista säilytetään vankilassa.

Seksuaalisten vähemmistöjen kohtelu

Israelin viranomaiset hyväksyvät samaa sukupuolta olevien rekisteröidyn parisuhteen ja varsinkin suurissa kaupungeissa suhtautuminen on vapaamielistä. On kuitenkin syytä huomioida, että ääriuskonnolliset piirit vastustavat homoseksuaalisuutta voimakkaasti. Koska heidän reaktionsa saattavat olla hyvinkin arvaamattomia, jopa väkivaltaisia, on pidättyväinen käyttäytyminen lähinnä heidän asuma-alueillaan suositeltavaa.

Rangaistukset huumeiden ja aseiden hallussapidosta

Huumeiden maahantuonti, hallussapito ja käyttö ovat rangaistavia tekoja. Väärinkäytöksistä voi seurata usean vuoden vankeusrangaistus.

Aseen laiton maahantuonti, hallussapito ja käyttö ovat rangaistavia tekoja, ja niistä saattaa seurata usean vuoden vankeusrangaistus.

Matkapuhelinten toimivuus

Israelissa on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja se toimii hyvin. Länsirannalla israelilaisten operaattorien verkot eivät toimi joka paikassa.

Matkustusilmoitus ja kriisitilanteet

Suurlähetystö suosittelee, että Israelissa ja Palestiinalaisalueella asuvat ja matkailevat Suomen kansalaiset ilmoittavat henkilötietonsa matkustusilmoitus.fi –sivuston kautta.

Tietojen antaminen on vapaaehtoista ja niitä käsitellään luottamuksellisesti tietosuojasäännösten sekä konsulipalvelulain mukaisesti. Edustustojen ylläpitämistä rekistereistä voidaan antaa tietoja myös muille viranomaisille välttämättömiä viranomaistarkoituksia varten. Muun muassa KELA:lla on oikeus salassapitosäännösten estämättä saada muilta valtion viranomaisilta tietoja etuuskohtaisen erityislainsäädännön nojalla.

Ohjeet kriisitilanteita varten

Kriisitilanteen uhatessa tulee seurata paikallisviranomaisten ohjeita, rajoittaa tarpeetonta liikkumista kodin ulkopuolella ja seurata tiedotusvälineitä sekä Suomen Tel Avivin suurlähetystön ja ulkoasiainministeriön verkkosivuja. Asemamaassa pysyvästi asuvan Suomen kansalaisen tai perheenjäsenen pyydetään ilmoittamaan suurlähetystölle mahdollisesta siirtymisestään kriisialueelta pois.

Päivystys

Kun edustusto on suljettuna, voit hätätapauksissa ottaa yhteyttä ulkoministeriön päivystykseen: puhelin +358 9 1605 5555, faksi +358 9 629 840 ja sähköposti paivystys.um@formin.fi.

Edustustojen yhteystiedot

Suomen suurlähetystö, Tel Aviv

Einstein st. 40, Kanion Ramat Aviv, 9. krs (Ramat Avivin ostoskeskus)
Tel Aviv, Israel
puh. +972 (0)3 745 6600
fax. +972 (0)3 744 0314
sähköposti: sanomat.tel@formin.fi
verkkosivut: www.finland.org.il
Facebook:  Embassy of Finland Tel Aviv

Suomen yhteystoimisto, Ramallah (Palestiinalaisalue)

Trust Building, Al Bireh
Othman Ben Affan street
puh. +972 (0)2 242 0340
fax. +972 (0)2 242 0343
sähköposti: sanomat.ram@formin.fi
verkkosivut: www.finland.ps

Kunniakonsulaattien yhteystiedot

Haifa
Kunniakonsuli Yoram Sebba
UTi Logistics Israel Ltd, 34-36 Hanamal Street, Haifa 33032
puh +972 (0)4 860 3431, fax +972 (0)4 867 4282, gsm +972 (0)52 320 0113

Jerusalem
Kunniakonsuli Yuval Yerushalmi
King David st. 19, 94101 Jerusalem
puh. +972 (0)2 623 4258, fax. +972 (0)3 548 0107, gsm +972 (0)54 423 4626

Eilatin toimipiste (Jerusalemin kunniakonsulaatti)
Kunniakonsuli Yuval Yerushalmi
puh. +972 (0)54 423 4626

Aikaero: +/-0. Israel siirtyy kesä- ja talviaikaan hieman eriaikaisesti Suomen kanssa.

Lisätietoja Israelista: Israelin maatiedosto

Tämä dokumentti

Päivitetty 11.12.2015

Takaisin ylös